Corebar

Corebar är ett nytt träningskoncept, framtaget av två norska instruktörer. I Norge har klassen funnits i några år, men i Sverige kördes den för första gången här om dagen, då jag var på Sats Zenit och var med och testade.

Själva redskapet corebar består helt enkelt av en stång, var ändar är vinklade – lite som en halv sexhörning. Denna kan man sedan hålla på olika sätt – bakom ryggen, framför magen, över axlarna och – ja, lite som man vill helt enkelt. Under tiden studsar man runt på olika sätt, i stil med ett aerobicspass. Med tanke på namnet och beskrivningen hade jag väntat mig ett betydligt lugnare pass, med mer fokus på bålstyrka, men det var fullt ös nästan rakt igenom! Först 30 minuter ”intervallträning”, och sen lite lugnare styrketräning.

Så vad tyckte jag? Ptja… jag är inte övertygad. Det kändes inte som att själva corebaren tillförde speciellt mycket, och om man bortser från den så kändes det mest som ett vanligt aerobics-pass (fast lättare koreografi, förvisso), eller varför inte nya Sats Energy? BodyCombat ligger också nära till hands att jämföra med – ganska enkel koreografi, några grundsteg, några grundrörelser med armarna, och så mycket studsande fram och tillbaka med hög puls. Och visst, det är klart att det är tyngre att lyfta armarna om man håller i en ett kilo tung stång än om man inte håller i nånting, men den lilla skillnaden känns ändå inte så viktig i sammanhanget. Speciellt inte med tanke på att ett nytt redskap alltid medför nya krav på teknik hos deltagarna – och då hade det behövts lugnare tempo och tydligare instruktioner. I tisdags var det mer fokus på att studsa runt och headbanga och spela luftgitarr… De muskler jag fick mest träningsvärk i var faktiskt vaderna… sen känns det litegrann i sidorna av magen, men i övrigt inte så mycket alls. Och det säger väl en del om hur mycket coreträning det faktiskt var?

Annonser

Om annastei

www.sexy.xwgog.website --- young girls for sex meeting soft things waiting for you here.
Det här inlägget postades i aktuellt, konvent/event, provapå, träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s